Crypto koers live in euro

Imagee Coin Prijs 24u Market Cap 24U Volume Kopen

Hoe wordt de crypto koers bepaald?

De koers van cryptocurrencies wordt bepaald door vraag en aanbond. Als veel mensen een bepaalde cryptocurrency willen kopen stijgt de koers. Wanneer veel mensen weer van die crypto currency afwillen daalt de koers.

De crypto koers is 24/7 in beweging

De handel van cryptocurrency speelt zich af op online exchanges (beurzen en handelsplaatsen). Deze exchanges kennen geen sluitingstijd waardoor de prijs van cryptocurrencies 24 uur per dag, 7 dagen per week kan veranderen.

Dit is anders dan met aandelen welke worden verhandeld op beurzen met een openings- en sluitingstijd. Na de sluitingstijd van de beurs (vaak rond 17.30) kan de koers van het aandeel niet meer veranderen.

Wat is de verwachting van de crypto koers en gaat crypto nog stijgen?

Dit is iets wat niemand met zekerheid kan zeggen. De koers van cryptocurrencies is van zoveel factoren afhankelijk dat niemand die met zekerheid kan voorspellen.

Zo is er bijvoorbeeld de laatste tijd een sterke correlatie tussen de bitcoin koers en de (Amerikaanse) economie.

Door deze correlatie en onzekere economische tijden is de crypto koers de laatste maanden hard gedaald. We zitten momenteel dan ook in een bear market (een periode waarin de waarde van aandelen/crypto blijven dalen). 

Deze bear market biedt tegelijk ook mooie investeringskansen. Doordat de koersen nu lager staan is dit het ideale moment nu in te stappen. Bij de volgende bullrun (een langere periode van het stijgen van de prijzen en optimisme op de markt) profiteer je hier flink van! 

 

Bitcoin koers correlatie s&p 500
De correlatie tussen de bitcoin koers en S&P 500 heeft dit jaar een all-time high bereikt.

Waar komt jullie data vandaan voor alle crypto koersen?

Om alle koersen juist te kunnen tonen maken we gebruik van de data van coingecko.com. Deze site verzamelt data van 542 verschillende exchanges en berekent hier de gemiddelde koers per cryptocurrency mee. 

Coingecko logo
Data powered by CoinGecko